Deelsessies

Wat wordt jóuw duurzame bucketlist?

Samen met Gert Olbertijn (Stabilitas BV), A Rocha en Micha Nederland ga je op zoek naar wat jij zelf concreet kan doen om duurzamer te leven. Wat wil je daarbij aanpakken? Hoe neem jij persoonlijk je verantwoordelijkheid? De duurzame bucketlist helpt je om persoonlijke duurzame doelen te stellen die bij jou passen.

Meer info over de duurzame bucketlist:
http://www.climatestewards.nl/bucketlist/
http://www.michanederland.nl/duurzaamheid-en-schepping/

Hoe word je een Groene Kerk?

Kerk, geloof, schepping en duurzaamheid zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De Groene Kerkenactie helpt jouw kerk om dit vorm te geven. Als groene kerk krijg je veel ideeën: van duurzame kansen tot nieuwe mogelijkheden voor flora en fauna in kerktuin en -gebouw. En je wordt onderdeel van een inspirerend netwerk, van verschillende geloofsgemeenschappen! Lokale initiatiefnemers zullen vertellen over hun aanpak en ervaringen. De workshop wordt georganiseerd door A Rocha Nederland en Groene Kerken (initiatief van Tear en Kerk in Actie).

Duurzaamheid en ondernemerschap

Veel christelijke ondernemers willen duurzaamheid een plek geven in hun bedrijfsfilosofie. Het Christelijk Ondernemers Netwerk wil ze daarbij helpen en komt met een concreet stappenplan om je bedrijf blijvend te verduurzamen. Ook zal Leger des Heils ReShare vertellen over hun bedrijfsfilosofie.

Jongeren in actie voor duurzaamheid!

De christelijke politieke jongerenorganisaties CU Perspectief komt in deze stoomsessie tot een concreet actiepunt waarmee zij een duurzame slag willen slaan komend jaar. Kom met je ideeën en inzichten en ontdek hoe een politieke jongerenorganisatie erin slaagt deze zo te vertalen dat ze op de politieke agenda komen.

Versnelling van de lokale duurzaamheidsagenda

In deze sessie geleid door de burgemeester van Houten Wouter de Jong, verkennen lokale bestuurders en raadsleden hoe ze duurzaamheid concreet en effectief handen en voeten kunnen geven op gemeentelijk niveau, zodat een versnelling van de lokale duurzaamheidsagenda mogelijk wordt.