Berichten geschreven door GroenGelovig

 1. 2.png
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 25 februari 2021

  Klimaatalarm

  Laat op 14 maart je stem horen voor het klimaat

  Op 14 maart ​slaan we klimaatalarm in Nederland. Tientallen organisaties en honderden mensen laten op 14 maart én op 17 maart tijdens de verkiezingen horen dat klimaatproblemen urgent zijn en alle aandacht vragen van de overheid. Met het klimaatalarm roepen we kiezers op om te stemmen op partijen en politici die staan voor duurzaamheid. We laten aan politici weten: We moeten nu samen het roer omgooien en gaan voor eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid met impact. Op meerdere locaties door heel Nederland en gewoon vanuit huis kun je je stem laten horen: voor een eerlijk en daadkrachtig klimaatbeleid.

  Diverse christelijke organisaties, waaronder ​de initaitefnemers van GroenGelovig ondersteun​en​ het klimaatalarm. We roepen jou en jouw kerk op om ook in actie te komen. Wat kun je doen?

  Lees verder
 2. EGRjftoXkAAZBUb.jpg
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 7 oktober 2019

  Groen Geloven: evenement over duurzaamheid groot succes

  Afgelopen weekend vond hét uitverkochte duurzaamheidsevenement Groen Geloven plaats. Ruim vijfhonderd mensen kwamen naar het Dominicanenklooster in Zwolle om inspiratie op te doen over duurzaam leven.

  Bezoekers van Groen Geloven konden behalve uit een plenair hoofdprogramma kiezen uit een keuzeprogramma met vier sessies proeverijen. Ruim 25 boeiende workshops over onder meer het zingen van een scheppingslied, duurzame kleding of over hoe je als christen keuzes kunt maken in de supermarkt.

  Lees verder

  Labels:

 3. GroenGeloven 2019 uitverkocht.jpg
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 5 augustus 2019

  Groen Geloven snel uitverkocht

  Groen Geloven, het christelijke evenement over duurzaamheid dat op 5 oktober plaatsvindt is twee maanden voor aanvang uitverkocht. Ruim vijfhonderd mensen komen naar het Dominicanenklooster in Zwolle om inspiratie op te doen over duurzaam leven. ‘Fascinerend om te zien dat steeds meer christenen op dit vlak “wakker worden”.’

  Lees verder

  Labels:

 4. tearGG_header groengeloven_blogs.jpg
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 9 mei 2019

  GroenGelovig en GroeneKerken slaan handen ineen met event ‘Groen Geloven’

  GroenGelovig en de GroeneKerkenactie (bekend van de GroeneKerkendag) gaan nauw samenwerken om een groene beweging onder christenen in Nederland verder op gang te brengen. Op 5 oktober 2019 willen de initiatiefnemers christenen en geloofsgemeenschappen laten ontdekken wat de volgende stap is naar een duurzame levensstijl. Hanna van der Horst, projectleider van Groen Geloven: ‘We willen samen christenen een nieuw perspectief bieden op Gods schepping.’

  Lees verder

  Labels:

 5. GroenGelovig 2018 - Fotografie Xander de Rooij-66.jpg
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 18 juni 2018

  Dit was GroenGelovig II: Voedsel

  Vrijdag 15 juni 2018 was het zover: GroenGelovig II rond het thema 'Voedsel' vond plaats op de Christelijke Hogeschool in Ede. Met meer dan 130 mensen dachten we na over de omgang met ons dagelijks eten.

  Lees verder

  Labels:

 6. 2018-06-15-ECON1-Boktegel-2-FC-web
  groengelovig_logo_no_text_square
  Door GroenGelovig op 16 juni 2018

  RD-artikel: Idee "Bok in de pot"komt in Haagse Nota

  Ben je, net als wij, nog aan het nagenieten van GroenGelovig II? Of kon je er niet bij zijn? Proef de goede sfeer in het mooie artikel dat werd gepubliceerd in het Reformatorisch Dagblad:

  Groepje nummer 12 is tijdens de brainstormsessie hét voorbeeld van wat het congres Groengelovig vrijdag beoogt: het verbinden van boeren, burgers en natuurbeschermers ten bate van duurzaam voedsel.

  Lees verder

  Labels: